Franse motorrijders overlijden na ongeluk op wegcircuit

Franse motorrijders overlijden na ongeluk op wegcircuit

Geplaatst op 14 mei 2024, om 14:01 uur

HENGELO – Het tragische ongeval tijdens een race op de Varsselring in Hengelo hebben geleid tot het overlijden van zijspancoureur Franck Bajus en bijrijder Christophe Darras. Na een eenzijdig ongeluk, waarbij ze van de baan raakten en in een weiland tot stilstand kwamen, bevestigden de Nederlandse motorsportbond KNMV en de lokale auto- en motorclub Hamove dat de twee Fransen maandagavond zijn bezweken aan hun verwondingen. De politie is nog bezig met het onderzoek naar de oorzaak van het ongeval, meldt de Gelderlander.

Ondanks uitgebreide hulpverlening op het circuit, inclusief de inzet van twee traumahelikopters, minstens vijf ambulances, politie en brandweer, overleefden de slachtoffers het niet. Eén van de coureurs werd per helikopter naar een ziekenhuis in Nijmegen gebracht, terwijl de ander met politiebegeleiding per ambulance naar een ziekenhuis in Enschede werd vervoerd.

Zowel de KNMV, in samenwerking met de Belgische motorsportbond BMB, als Hamove hebben op hun websites hun medeleven uitgesproken. Ze bieden hun condoleances aan aan de familie, vrienden en collega’s van de overledenen en wensen hen veel kracht toe in deze zware tijd.

Foto’s: Persbureau Heitink