Vrouw in levensgevaar na woningbrand, dochtertje ongedeerd

Vrouw in levensgevaar na woningbrand, dochtertje ongedeerd

Geplaatst op 9 mei 2024, om 03:11 uur

EINDHOVEN – Aan de 1e Franklinstraat in Eindhoven raakte in de nacht van woensdag op donderdag een vrouw ernstig gewond bij een hevige woningbrand. De 41-jarige vrouw is in kritieke toestand naar een nabijgelegen ziekenhuis is gebracht. Vanwege de ernst van haar verwondingen konden de hulpverleners niet wachten op de traumahelikopter die nog onderweg was. Daarom werd besloten om haar direct naar het ziekenhuis te brengen, een zogenoemde ‘scoop & run’. Dit betekent dat de patiënt onmiddellijk wordt vervoerd omdat haar situatie kritiek is.

De vrouw sliep op zolder van het woonhuis, waar ook haar ouders en dochtertje aanwezig waren. Zij wisten tijdig te ontsnappen nadat buren de vlammen hadden gezien, de bel hadden gerinkeld en 112 hadden gebeld. De vader van de vrouw probeerde nog zijn dochter te redden, maar kon haar vanwege het vuur bij de trap niet bereiken. Uiteindelijk werd de vrouw door de brandweer gered. Ze liep ernstige brandwonden op en ademde veel rook in. Ze zal worden overgebracht naar een gespecialiseerd brandwondencentrum, maar voor haar leven wordt nog gevreesd.

De brand ontstond vermoedelijk in of rond het bed waar de vrouw lag te slapen. Onderzoek moet de exacte oorzaak bevestigen. Hoewel de brand snel onder controle was en beperkt bleef tot de bovenste verdieping, liep het huis aanzienlijke rook- en waterschade op. Of de ouders en het dochtertje van de vrouw nog terug kunnen naar de woning is onbekend. Ook het naastgelegen huis liep vermoedelijk schade op. De politie liet weten dat Salvage ter plaatse zal komen om de schadeafhandeling te coördineren.

foto’s: Emergency Response Photographer