Pro-Palestijnse demonstratie beëindigt op Roeterseilandcampus

Pro-Palestijnse demonstratie beëindigt op Roeterseilandcampus

Geplaatst op 7 mei 2024, om 08:35 uur

AMSTERDAM – De politie in Amsterdam heeft een protestkamp van pro-Palestijnse betogers op de campus van de Universiteit van Amsterdam (UvA) ontruimd. De politie, het Openbaar Ministerie en de gemeente hebben dat besloten, omdat er volgens hen sprake is van erfvredebreuk.

De universiteit vroeg de demonstranten meerdere keren om te vertrekken, maar niet iedereen wilde daar gehoor aan geven. Rond 22.30 uur besloot een deel wel al het terrein te verlaten. Tegen 03.00 uur was de Mobiele Eenheid aanwezig op het terrein.

Met shovels zijn de opgeworpen barricades op het Roeterseiland weggehaald. Nadat de barricades weg waren ging de ME naar binnen en werd het kamp gesloopt. De aanwezige demonstranten zijn met bussen weggebracht. In ieder geval één vrouw is bij de ontruiming gewond geraakt aan haar hoofd.

Foto’s: Mizzle Media / Michel van Bergen