Man (90) overlijdt na duw van fiets

Man (90) overlijdt na duw van fiets

Geplaatst op 7 mei 2024, om 12:27 uur

VELDHOVEN – Maandagochtend overleed een 90-jarige man uit Veldhoven, nadat hij vrijdagochtend zwaargewond raakte bij een val van zijn fiets. De man werd om 10:30 uur aan de Heemweg in Veldhoven van zijn fiets geduwd door een voorbijganger, wat leidde tot ernstige verwondingen. Het ambulancepersoneel was al ter plaatse toen de agenten arriveerden en behandelde het slachtoffer voordat hij met spoed naar het ziekenhuis werd vervoerd.

De politieagenten en gemeentehandhavers spraken met de verdachte, een 42-jarige man uit Veldhoven. Hij verzette zich tegen zijn arrestatie, waarbij een politieagent gewond raakte. De agenten moesten een taser gebruiken om de verdachte onder controle te krijgen en aan te houden. De verdachte is inmiddels voorgeleid en zal de komende twee weken in de cel blijven.

De politie doet nog verder onderzoek naar de toedracht van het incident en roept eventuele getuigen op zich te melden om een beter beeld van de aanleiding te krijgen.