Brand Familiepark vermoedelijk aangestoken: minderjarige jongen aangehouden

Brand Familiepark vermoedelijk aangestoken: minderjarige jongen aangehouden

Geplaatst op 7 mei 2024, om 15:13 uur

LEEK – De politie heeft een minderjarige jongen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij brandstichting op Familiepark Nienoord in Groningse Leek. De politie gaat ervan uit dat de brand in het park opzettelijk is aangestoken.

De brand brak uit op maandagavond, waarna de brandweer vrijwel onmiddellijk opschalde naar een grote brand. Dit zorgde ervoor dat meerdere brandweerploegen, waaronder die uit Roden, Norg, Groningen, Eelde en Peize, werden ingezet om te helpen bij het bestrijden van de brand.

Helaas werd de overdekte speeltuin, die in brand stond, volledig verwoest en is het pand nu grotendeels in de as gelegd.

Foto’s: NoorderNieuws

Lees ook: Grote brand bij familiepark Nienoord