Van ANPR-hit naar vermoedelijk synthetisch drugslab in kassen

Van ANPR-hit naar vermoedelijk synthetisch drugslab in kassen

Geplaatst op 7 mei 2024, om 15:31 uur

KWINTSHEUL – De politie heeft maandagmiddag 6 mei een synthetisch drugslab aangetroffen in een kas op de Van der Dussenlaan. Het drugslab werd aangetroffen nadat de politie een ANPR-hit kreeg op de snelweg A16 rond Dordrecht en verdachten daardoor kon volgen. Er zijn vier verdachten aangehouden. De politie doet verder onderzoek naar het synthetische drugslab.

Maandagmiddag rond 14.00 uur, kreeg de politie een melding uit het ANPR-systeem. Het is een camerasysteem om kentekens automatisch te vergelijken met kentekens in politiebestanden. Agenten zijn daarop achter de auto aangereden die vanuit Dordrecht richting Kwintsheul reed. Bij de Van der Dussenlaan is de auto gestopt en heeft de politie verschillende verdachten gezien. Ter plaatste rook de politie een anijsgeur waardoor zij een vermoedden hadden dat er een synthetisch drugslab aanwezig was.

Aanhoudingen
Uiteindelijk heeft de politie vier personen aangehouden bij een woning aan de Van der Dussenlaan in Kwintsheul. Zij zijn aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij een synthetisch drugslab. Het gaat om een 28-jarige man uit Rotterdam, een 64-jarige man uit Kwintsheul, een 23-jarige man uit Tilburg en een 40-jarige man uit Waalwijk. De verdachten zitten op dit moment nog vast en hebben alleen contact met hun advocaat.