VIDEO: PSV-fan krijgt ‘fakkel’ in handen geduwd en raakt vingers kwijt

VIDEO: PSV-fan krijgt ‘fakkel’ in handen geduwd en raakt vingers kwijt

Geplaatst op 5 mei 2024, om 22:07 uur

EINDHOVEN – Tijdens de viering van de kampioenschapswedstrijd van PSV op zondagmiddag raakte een supporter ernstig gewond nadat hij een explosief in zijn hand kreeg. Wat aanvankelijk werd gedacht als een onschuldige fakkel, bleek een gevaarlijke cobra te zijn die met een krachtige knal explodeerde. De man, gehuld in een PSV-shirt, werd met spoed naar het ziekenhuis vervoerd, zo meldt het Brabants Dagblad.

Op beeldmateriaal is te zien dat de man dronken over de straat heen loopt en blij is dat PSV kampioen is geworden. Hij juicht en krijgt een ‘fakkel’ aangeboden, niet wetende dat dat een Cobra was die even later in zijn hand ontplofte. Volgens de politie, geciteerd door het Brabants Dagblad, liep de fan ernstig letsel op door de krachtige explosie van het illegale vuurwerk in zijn hand. Op beelden die circuleren op sociale media is te zien hoe de man het vuurwerk omhooghoudt voordat de knal plaatsvindt, waarna hij zwaar bloedend op straat staat.

De exacte toestand van het slachtoffer is momenteel onbekend. Hij werd onmiddellijk per ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling. Het verlies van vingers als gevolg van het ongeluk wijst op ernstig letsel, maar verdere details over zijn gezondheidstoestand zijn nog niet vrijgegeven.