Politie verricht zevende aanhouding na schietincident

Politie verricht zevende aanhouding na schietincident

Geplaatst op 2 mei 2024, om 17:59 uur

PURMEREND – De politie heeft in het onderzoek naar het schietincident bij het treinstation in Purmerend een nieuwe verdachte aangehouden. Het gaat om een 18-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De verdachte is maandag 29 april aangehouden in Hoogeveen waar hij op dat moment op bezoek was. De man zit in beperkingen. Dat betekent dat hij alleen contact met zijn advocaat mag hebben. Ook is hij vandaag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Bij de voorgeleiding is besloten dat de man langer vast blijft zitten. Dit is de zevende aanhouding in dit onderzoek.

Op maandagavond 12 februari kreeg de politie rond 20.05 uur melding van een schietincident. Hierbij is een 19-jarige man uit Purmerend om het leven gekomen. Een andere man, een 19-jarige man uit de gemeente Medemblik, raakte zwaargewond. Zie hier eerdere berichtgeving.

De politie vermoedt dat een conflict tussen jongeren in Purmerend mogelijk de aanleiding is geweest van het schietincident. Dit wordt verder onderzocht.