Vrouw verongelukt bij ‘noodlottig ongeval’ op station

Vrouw verongelukt bij ‘noodlottig ongeval’ op station

Geplaatst op 2 mei 2024, om 18:25 uur

ZOETERMEER – Op dinsdagavond is er op station Zoetermeer een vrouw om het leven gekomen bij een aanrijding met een intercity. Het voorval vond rond 20.00 uur plaats en werd door ProRail bestempeld als een ‘noodlottig ongeval’. Zowel ProRail als de politie zijn een grondig onderzoek gestart om de exacte toedracht van het incident te achterhalen.

De aanrijding, die plaatsvond op het station naast de A12, leidde tot een grootschalige inzet van hulpdiensten. Naast politie en ambulancediensten werd ook een traumahelikopter uit Rotterdam opgeroepen. Ondanks alle inspanningen ter plekke overleed de vrouw aan haar verwondingen.

Het slachtoffer, waarvan de identiteit nog niet is vrijgegeven, is ter plaatse overleden. ProRail en de Nederlandse Spoorwegen (NS) verlenen nazorg aan het betrokken treinpersoneel en de medereizigers die getuige waren van het tragische incident.

Volgens een woordvoerder van de politie wordt er niet naar een verdachte gezocht, omdat uit het onderzoek is gebleken dat er geen sprake is van een misdrijf. Het lijkt erop dat het slachtoffer ‘per ongeluk’ op het spoor terecht is gekomen.

Hoewel er geen andere personen bij het incident betrokken waren, heeft ProRail bevestigd dat er getuigen waren op het station. Ook zij ontvangen nazorg om het emotionele trauma van het voorval te verwerken.