Straat ontruimd na knal bij graafwerkzaamheden

Straat ontruimd na knal bij graafwerkzaamheden

Geplaatst op 24 april 2024, om 13:02 uur

EINDHOVEN – Woensdagochtend om 11:40 uur kreeg de brandweer een melding van een gaslekkage. Tijdens graafwerkzaamheden in de Sint Lambertusstraat in Eindhoven werd iets geraakt, wat resulteerde in een knal en rook uit het gegraven gat.

Ter plaatse sloot de brandweer onmiddellijk de straat af en voerde metingen uit. Er werd geen gas gedetecteerd. Enexis arriveerde om ook onderzoek te doen. Uit dit onderzoek bleek dat er waarschijnlijk een 10 kV stroomkabel was geraakt. Hierop kon de brandweer terugkeren naar de kazerne, terwijl Enexis de werkzaamheden overnam om de kabel te repareren of te vervangen.

De straat blijft afgesloten voor deze werkzaamheden.

Foto’s: Arno van der Linden