Vuurwapens en messen van straat na fouilleeractie

Vuurwapens en messen van straat na fouilleeractie

Geplaatst op 24 april 2024, om 11:52 uur

ROTTERDAM – Tijdens een preventieve fouilleeractie in Rotterdam Charlois heeft de politie op vrijdag twee vuurwapens ontdekt en twee mannen, respectievelijk 34 en 22 jaar oud en afkomstig uit Rotterdam, gearresteerd. De acties werden uitgevoerd op vier locaties in Charlois, waarbij in totaal 52 voertuigen en 76 personen werden gecontroleerd.

Naast de vuurwapens troffen de agenten ook vier messen en zakjes met (soft)drugs aan, die vervolgens werden overgedragen. Het doel van het preventief fouilleren is het terugdringen van wapenbezit in Rotterdam om zo de veiligheid te vergroten. De burgemeester heeft de bevoegdheid om te bepalen wanneer en waar de politie preventief mag fouilleren, wat ook geldt voor Charlois, dat is aangemerkt als een gebied met een verhoogd veiligheidsrisico.

Het bezit van vuurwapens kan leiden tot gewelddadige incidenten met potentieel ernstige gevolgen voor slachtoffers. Als onderdeel van de maatregelen om (vuurwapen)geweld in Rotterdam te verminderen, wordt een beloning aangeboden voor tips die leiden tot de vondst van vuurwapens. Tipgevers kunnen hiervoor een beloning van maximaal 750 euro ontvangen.