Man aangehouden met bigshoppers vol methamfetamine

Man aangehouden met bigshoppers vol methamfetamine

Geplaatst op 24 april 2024, om 15:01 uur

MOLENSCHOT – Op dinsdag 9 april controleerden politieagenten na een tip een auto op de parkeerplaats Raakeind langs de A58. In het voertuig zat alleen een bestuurder. Tijdens de controle zagen de politieagenten dat de achterbank was neergeklapt en dat de gehele ruimte achter de bestuurder- en bijrijdersstoel tot de achterklep vol stond met bigshoppers vol witte kristallen. Hierop is de bestuurder, een 33-jarige man uit Tilburg, aangehouden.

Na onderzoek bleek dat de verdachte ongeveer 120 kilo methamfetamine in de auto vervoerde. Deze hoeveelheid amfetamine heeft een straatwaarde van ongeveer 9,5 miljoen euro. Naast de verdovende middelen werden ook het voertuig en verschillende gegevensdragers in beslag genomen. De politie doet verder onderzoek naar deze vondst.

De raadkamer van de rechtbank Overijssel in Zwolle heeft op woensdag 24 april 2024 de gevangenhouding van de verdachte bevolen voor de duur van 90 dagen.