Auto komt in het water tot stilstand na aanrijding

Auto komt in het water tot stilstand na aanrijding

Geplaatst op 24 april 2024, om 13:40 uur

HOOFDDORP – Woensdagochtend kwamen op de Opaallaan in Hoofddorp twee personenwagens met elkaar in botsing. Als gevolg van de impact belandde een van de voertuigen in het water, terwijl de andere auto tegen een boom tot stilstand kwam, nadat eerst een bord uit de grond was gereden.

Na de melding werden politie, ambulance, brandweer en het mobiel medisch team met de traumahelikopter ingeschakeld. De bestuurder van de auto die in het water belandde, wist op eigen kracht uit de sloot te komen. Beide automobilisten werden verzorgd in de ter plaatse gekomen ambulances. De brandweer heeft de veiligheid van de wagen in het water gewaarborgd. De bestuurster van de auto die tegen de boom tot stilstand kwam, hoefde na behandeling ter plaatse niet naar het ziekenhuis. De andere bestuurder werd overgebracht naar het ziekenhuis. Het ingeroepen traumateam met de helikopter werd geannuleerd door het ambulancepersoneel.

De botsing vond plaats met hoge snelheid, waarbij brokstukken van beide voertuigen verspreid lagen op het kruispunt. Daarnaast werd er geen voorrang verleend door de bestuurder. Voor deze overtredingen krijgt hij een proces-verbaal en zal zich later bij justitie moeten verantwoorden.

Foto’s: Mizzle Media