Vrouw (89) in scootmobiel overleden na botsing met stadsbus

Vrouw (89) in scootmobiel overleden na botsing met stadsbus

Geplaatst op 20 april 2024, om 15:29 uur

ZWOLLE – Zaterdagmiddag is op de Katerdijk in Zwolle een ernstig ongeval gebeurd waarbij een 89-jarige vrouw om het leven kwam. De vrouw, die in een scootmobiel reed, werd op de kruising van de Katerdijk met de Meeuwenlaan aangereden door een stadsbus. Dit kruispunt nabij het centrum is een drukke locatie, waardoor het verkeer in de nabije straten zoals de Blaloweg, Pannenkoekendijk en de afrit van de A28 snel vastliep.

Ambulancepersoneel heeft nog geprobeerd het slachtoffer te redden, maar helaas tevergeefs. Het lichaam van de vrouw werd op de plaats van het ongeval afgeschermd met doeken. De politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van het ongeval.

De buschauffeur zal als getuige worden gehoord. Ook zijn er camerabeelden die door de politie zullen worden bekeken. Er zijn geen meldingen van gewonden onder de buspassagiers.

Foto:  Persbureau Heitink