Aanhouding na aantreffen versnijdingspand

Aanhouding na aantreffen versnijdingspand

Geplaatst op 20 april 2024, om 17:58 uur

ROTTERDAM – Op vrijdagmiddag 19 april heeft de politie in een woning aan de Van Adrichemweg een versnijdingspand aangetroffen. Een 35-jarige man uit Rotterdam is aangehouden. De politie doet onderzoek en komt graag in contact met mensen die informatie hebben die het onderzoek kan helpen.

Rond 13.00 uur kwam bij de meldkamer van de politie een melding over een mogelijke inbraak binnen: omwonenden hadden drie onbekende mannen uit een raam zien springen. Agenten die op de melding afgingen, troffen in de woning stoffen aan die mogelijk gevaarlijk konden zijn voor hun gezondheid. Om die reden hebben zij de woning verlaten en heeft de brandweer metingen verricht. Gelukkig bleken de stoffen niet gevaarlijk om in te ademen en konden agenten onderzoek doen naar hetgeen zij aantroffen in de woning. Het bleek te gaan om drugsgerelateerde goederen die gebruikt werden om drugs te versnijden.

Een zogenaamd versnijdingspand is een pand waarin drugs worden versneden en vermengd met andere stoffen om het volume toe te laten nemen en zo meer aan de drugs te kunnen verdienen. In het versnijdingspand werden ook twee vuurwapens aangetroffen. Alle goederen zijn in beslag genomen. De bewoner van het pand, een 35-jarige man, is aangehouden op verdenking van het vervaardigen en in het bezit hebben van harddrugs en op verdenking van vuurwapenbezit.