Duel Ajax – AZ gestaakt na zware botsing Liefting; AZ-keepster bij kennis

Duel Ajax – AZ gestaakt na zware botsing Liefting; AZ-keepster bij kennis

Geplaatst op 20 april 2024, om 14:32 uur

AMSTERDAM –  Er heerst grote bezorgdheid over AZ-keepster Femke Liefting. De 19-jarige doelvrouw raakte zaterdagmiddag ernstig gewond tijdens de eredivisiewedstrijd tegen Ajax na een botsing met aanvalster Chasity Grant, waarna ze bewegingsloos op het veld bleef liggen.

De wedstrijd werd hierop definitief gestaakt.

Liefting, die in de achtste minuut haar doel verliet om een aanval af te weren, kwam ongelukkig in botsing. Terwijl ze bij kennis was, werd ze door speelsters met doeken afgeschermd en snelden hulpverleners naar haar toe.

Ze is vanaf trainingscentrum De Toekomst per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

De teams van AZ en Ajax kregen dertig minuten om te beslissen of ze de wedstrijd wilden hervatten, maar kozen er direct voor om niet meer verder te spelen.