Zeven verdachten aangehouden voor plofkraak

Zeven verdachten aangehouden voor plofkraak

Geplaatst op 19 april 2024, om 14:48 uur

UTRECHT – Woensdag heeft de politie zeven mannen gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij een plofkraak in Duitsland. De plofkraak vond plaats in de nacht van dinsdag op woensdag, nabij de grens met Frankrijk. Dankzij snelle informatie-uitwisseling met de Duitse autoriteiten kon de Nederlandse politie een verdacht voertuig traceren, dat leidde naar een woning in Utrecht.

Het Arrestatieteam (AT) viel de woning binnen en arresteerde vijf personen. Daarnaast werden twee personen aangehouden die zich in het verdachte voertuig bevonden. Bij doorzoekingen op vijf verschillende locaties werden meerdere explosieven aangetroffen. Uit voorzorg werden enkele omliggende woningen ontruimd en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft de explosieven veilig gesteld.

De zeven verdachten, met leeftijd van 24 tot 29 jaar, zijn afkomstig uit Utrecht en Amsterdam.