UPDATE: Meisjes van scooter getrapt, verdachte aangehouden

UPDATE: Meisjes van scooter getrapt, verdachte aangehouden

Geplaatst op 19 april 2024, om 13:56 uur

WAALWIJK – Een scherp oplettende agent heeft de verdachte van een ernstige mishandeling op donderdag aangehouden. Gisteren reden twee minderjarige meisjes op een bromfiets op het Halve Zolenpad, toen ze plotseling door een man werden geduwd en ten val kwamen. Beide meisjes liepen verwondingen op, waarvan één met spoed naar het ziekenhuis moest worden gebracht. Een grondig onderzoek werd direct gestart.

Het signalement van de verdachte werd verspreid via burgernet en sociale media, waarbij getuigen zich bij de hulpdiensten meldden. Diverse tips kwamen binnen, samen met camerabeelden van de verdachte. Desondanks slaagde men er niet direct in de verdachte te traceren. Vrijdagochtend werden de vroege diensten van het politiebasisteam Langstraat bijgepraat over lopende zaken, waarbij uiteraard de zware mishandeling aan bod kwam met foto’s en camerabeelden. De agenten kregen de opdracht om uit te kijken naar personen die aan het signalement voldeden. Op basis van de camerabeelden werd vastgesteld dat de verdachte een opvallende manier van lopen had.

Om 8.15 uur merkte een van de agenten in een onopvallende politieauto op de Burgemeester van der Klokkenlaan een man op die overeenkwam met het opgenomen loopje. Voor de zekerheid riep ze collega’s op voor herkenning en eventuele aanhouding. Na bevestiging werd besloten de man te arresteren op verdenking van zware mishandeling. De verdachte vertoonde ernstige verwardheid en verzette zich hevig bij zijn arrestatie, waarbij hij een van de agenten in haar hand beet. Hij werd overgebracht naar het bureau, waar direct medische en psychische zorg werd verleend. Ondertussen zet de recherche het onderzoek voort.

Foto’s: FPMB / Erik Haverhals