Drie aanhoudingen na ontmanteling drugsnetwerk

Drie aanhoudingen na ontmanteling drugsnetwerk

Geplaatst op 19 april 2024, om 15:18 uur

VENRAY – Na grondig onderzoek heeft de politie een drugsnetwerk in Venray ontmanteld, wat heeft geresulteerd in de arrestatie van drie verdachten en de inbeslagname van aanzienlijke hoeveelheden verdovende middelen en contant geld.

In januari werd een 26-jarige man uit Venray op heterdaad betrapt tijdens een drugsdeal, waarbij tientallen ponypacks met cocaïne werden gevonden. Na ondervraging werd de verdachte tijdelijk vrijgelaten, maar zijn telefoons werden in beslag genomen. In de maanden die volgden, voerde de politie tactisch en technisch onderzoek uit, waaronder het onderzoek van de in beslag genomen telefoons. Dit leidde tot de identificatie van twee panden in Venray. Onder leiding van de Rechter-Commissaris (RC) werden de panden doorzocht, waarbij meerdere kilo’s harddrugs, een werkende hennepkwekerij en een grote hoeveelheid verpakkingsmateriaal voor drugs werden gevonden. De bewoner van het zogenaamde ‘stashpand’, een 33-jarige man uit Venray, werd gearresteerd, en er werd een bestuurlijke rapportage opgesteld voor de gemeente.

De aangetroffen drugs werden onderzocht op DNA, wat leidde tot de identificatie van de eerder gearresteerde dealer, die verbleef op een ander adres in Venray. Bij een nieuwe doorzoeking werden grote hoeveelheden cocaïne, hennep en hasj gevonden, samen met meer dan 125.000 euro aan contant geld, dat in beslag werd genomen. Hierbij werd een derde verdachte gearresteerd, een 23-jarige vrouw uit Venray.

De twee mannelijke verdachten zijn in voorlopige hechtenis genomen door de Rechter-Commissaris. De vrouwelijke verdachte is niet langer in hechtenis, maar blijft wel verdachte in deze zaak.

Foto: Ter Illusie