Vierde verdachte aangehouden in onderzoek naar explosies

Vierde verdachte aangehouden in onderzoek naar explosies

Geplaatst op 17 april 2024, om 16:20 uur

SCHOONOORD – Op 16 april heeft de politie een man aangehouden die in verband wordt gebracht met in ieder geval één van de twee explosies in Schoonoord. Het onderzoek naar de explosies loopt nog altijd volop en meerdere aanhoudingen worden dan ook niet uitgesloten.

De bewoners van een woning aan de Brugstraat in Schoonoord werden in maart twee keer opgeschrikt door een explosie bij hun woning. De eerste explosie vond dinsdag- op woensdagnacht 13 maart plaats, de tweede die nacht daarop op donderdag 14 maart. De bewoners werden uit voorzorg gecontroleerd in verband met rookinhalering, maar bleven verder ongedeerd. Wel hebben de explosies een enorme impact gehad hen en hun directe omgeving. Na de explosies werden er diverse veiligheidsmaatregelen getroffen door gemeente en politie.

Vierde verdachte aangehouden
De politie heeft kort na de tweede explosie drie verdachten aangehouden uit Rotterdam, Amsterdam en Barendrecht. Dinsdagochtend 16 april is door de politie een vierde verdachte aangehouden. Het gaat om een 28-jarige man uit Rotterdam. Hij wordt ervan verdacht een aansturende en faciliterende rol te hebben bij de tweede explosie, op donderdag 14 maart, in Schoonoord. Hij wordt verhoord en zijn betrokkenheid wordt onderzocht.