NL-Alert verstuurd voor grote uitslaande brand in bedrijfspand

NL-Alert verstuurd voor grote uitslaande brand in bedrijfspand

Geplaatst op 15 april 2024, om 10:52 uur

SCHOONEBEEK – Op maandagochtend vind er een grote brand plaats bij een bedrijf gelegen aan de Boekweitakker in Schoonebeek.

De hulpdiensten werden gealarmeerd rond 9:25 uur. De brand veroorzaakt aanzienlijke rookontwikkeling die zichtbaar is in de omliggende gebieden. De brandweer heeft de situatie beoordeeld als een “zeer grote brand”, waarbij meerdere brandweerkorpsen ter plaatse zijn gekomen en nog onderweg zijn. Op het terrein bevindt zich een grote brandstoftank. Momenteel is de brandweer bezig met het koelen van de tank om het risico op explosie te verminderen. De brand wordt vermoedelijk veroorzaakt door laswerkzaamheden.

Het getroffen gebouw betreft een aanzienlijk bedrijfspand, waar onder andere activiteiten worden uitgevoerd voor de ontwikkeling van poedercoating.

Foto’s: Van Oost Media