Vier aanhoudingen in lopend onderzoek

Vier aanhoudingen in lopend onderzoek

Geplaatst op 16 april 2024, om 14:10 uur

HEERLEN / KERKRADE – Op meerdere locaties in Heeren en Kerkrade vonden vorige week donderdag en vrijdag doorzoekingen plaats in het kader van een lopend onderzoek naar witwassen, gekwalificeerde diefstal en hennepteelt in de vorm van een criminele organisatie. Vier personen werden aangehouden.

Begin dit jaar ontving de politie een MMA-melding (Meld Misdaad Anoniem) over een hennepplantage op de Schaesbergerstraat in Kerkrade. Op 24 januari werden hier in een loods 1953 hennepplanten aangetroffen. Naast de illegale hennepteelt was er ook sprake van diefstal van stroom.

Met het aantreffen van deze hennepplantage stopte het onderzoek niet. De recherche heeft vorige week doorzoekingen gedaan bij woningen op de Bosstraat in Kerkrade en de Kanaalstraat en Gebroeders Hennenstraat in Heerlen. Hierbij zijn vier mannen tussen de 30 en 41 jaar uit Heerlen aangehouden. Bij deze doorzoekingen werden diverse gegevensdragers, voorwerpen die gebruikt worden bij voor de teelt van hennep en een bedrijfsbus inclusief materialen aangetroffen en in beslag genomen. Ook werd in een van de woningen tijdens de doorzoeking fraude geconstateerd met de gas- en elektriciteitsmeter.