Opnieuw aanhouding voor gewelddadige overval op juwelier

Opnieuw aanhouding voor gewelddadige overval op juwelier

Geplaatst op 16 april 2024, om 13:53 uur

ROOSENDAAL – Drie daders pleegden op 11 mei 2022 een gewelddadige overval bij een juwelier aan het Roselaarplein. De afgelopen weken bracht de politie via de opsporingsprogramma’s Opsporing Verzocht en Bureau Brabant beelden van deze overvallers naar buiten. Met succes, want op dinsdag 2 april jl. werd een 28-jarige man uit Roosendaal aangehouden. Vanochtend dinsdag 16 april is een tweede verdachte opgepakt. Het gaat om een 22-jarige man eveneens uit Roosendaal.

Tijdens de overval bedreigden de daders de eigenaar met zwaard en wapen en sloegen met veel kracht de vitrines stuk. Klanten renden weg en hadden het idee dat ze moesten rennen voor hun leven. Na de overval reden de daders, met hun bivakmutsen nog op, op twee motorscooters de hoek om over het fietspad de Laan van Brabant in. Op het Molenbeekpad in het buitengebied van Roosendaal werden de twee motorscooters in brand gestoken. Van de daders ontbrak ieder spoor. In de opsporingsprogramma’s vroeg de politie het publiek mee te denken in het onderzoek.

De recherche ontving vervolgens veel tips en ook namen van mogelijke daders. Deze tips hebben mede geleid tot de aanhouding van de twee verdachten. De politie sluit meer arrestaties niet uit.