Twee aanhoudingen voor verdovende middelen- en vuurwapenhandel

Twee aanhoudingen voor verdovende middelen- en vuurwapenhandel

Geplaatst op 16 april 2024, om 13:22 uur

AMSTERDAM – De politie heeft donderdag 11 april twee mannen uit Amsterdam aangehouden op verdenking van plofkraken, de handel in verdovende middelen en vuurwapens. Beide aanhoudingen vonden afzonderlijk van elkaar – op twee locaties in Osdorp – plaats. Beide verdachten zijn inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris die ze voor een periode van veertien dagen in bewaring heeft gesteld.

Na maanden rechercheonderzoek konden de twee mannen worden aangehouden. Agenten doorzochten aansluitend twee woningen in de omgeving van het Osdorpplein. Het onderzoek onder leiding van het Openbaar Ministerie is nog niet afgerond en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Gevaar
Zowel plofkraken als de handel in verdovende middelen gaan gepaard met geweld, intimidatie en een vermenging van de boven- en onderwereld. Een ander gevolg is dat kwetsbare wijken er nog kwetsbaarder door worden, doordat criminelen er de dienst uitmaken. De aanpak ervan heeft hoge prioriteit bij zowel politie als het Openbaar Ministerie. Krijgt u te maken met signalen van (drugs)criminaliteit in uw omgeving? Meld dit dan altijd bij de politie via 0900-8844. Volledig anoniem kan dit via 0800-7000.

Beperkingen
De twee verdachten zitten in volledige beperkingen. Dit betekent dat ze alleen met hun advocaat mogen communiceren. Omdat de verdachten in beperkingen zitten en het onderzoek nog in volle gang is, kunnen er geen verdere mededelingen worden gedaan.