Verwarde man dreigt woning in brand te steken, politiehond zwaargewond

Verwarde man dreigt woning in brand te steken, politiehond zwaargewond

Geplaatst op 10 april 2024, om 20:30 uur

SCHIEDAM – In de Huysmansstraat in Schiedam dreigt een verwarde man zijn woning in brand te steken en heeft hij aangegeven zichzelf iets te willen aandoen.

Hij heeft brandende spullen uit het raam gegooid, wat resulteerde in een autobrand. De wijk is grotendeels afgezet en hulpdiensten, waaronder de brandweer en een arrestatieteam, zijn in grote getale aanwezig. Een onderhandelaar probeert met de man te praten om hem van gedachten te veranderen.

Ondertussen heeft hij spullen in zijn huis vernield, de woning gebarricadeerd, en brandbare vloeistoffen naar buiten gegooid. Na een tijd via een megafoon met de hulpdiensten te hebben gesproken, heeft hij deze, volgens ooggetuigen, ook uit het raam geworpen.

De woordvoerder van de politie meldt dat de man is aangehouden. Bij de actie is een politiehond zwaargewond geraakt.

Foto’s: JB Media