Voormalig Jumbo-topman Van Eerd vervolgd voor omkoping, valsheid in geschrifte

Voormalig Jumbo-topman Van Eerd vervolgd voor omkoping, valsheid in geschrifte

Geplaatst op 9 april 2024, om 16:15 uur

HEESWIJK – Het Openbaar Ministerie gaat oud-topman van Jumbo Frits van Eerd vervolgen voor niet-ambtelijke omkoping en valsheid in geschrifte. Verder wordt hij mogelijk ook vervolgd voor witwassen, schrijft het OM in een persbericht, maar het onderzoek daarnaar is nog niet afgerond.

De 57-jarige Van Eerd stapte in maart vorig jaar definitief op bij Jumbo, nadat hij in september 2022 al tijdelijk was teruggetreden als topman van de supermarktketen.

Dat deed hij na een inval in zijn huis in Heeswijk-Dinther vanwege een witwasonderzoek. Bij die inval zouden honderdduizenden euro’s aan contant geld zijn gevonden, meldde het Financieele Dagblad op basis van bronnen rond het onderzoek. Het OM wilde dat niet bevestigen.