Twee mannen aangehouden, agenten nemen 15 vuurwapens in beslag

Twee mannen aangehouden, agenten nemen 15 vuurwapens in beslag

Geplaatst op 9 april 2024, om 16:37 uur

OLST WIJHE – Vrijdagavond heeft de politie twee mannen op heterdaad betrapt tijdens de overdracht van drie handvuurwapens met munitie. Dit incident vond plaats op een parkeerplaats bij een sportvereniging in de gemeente Raalte.

De twee verdachten, een 44-jarige man uit Deventer en een 25-jarige man uit Olst-Wijhe, zijn aangehouden. Bij de huiszoeking van de Deventer inwoner, aan wie de wapens werden geleverd, vond de politie nog eens vijf handvuurwapens. In de woning van de verdachte in Olst-Wijhe werden zes vuurwapens met munitie ontdekt, samen met harddrugs. Bovendien werd er in zijn auto een 9 mm vuurwapen aangetroffen.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door de Eenheid Landelijke Opsporing en Interventies. De verdachten zijn dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris bij de rechtbank in Rotterdam, die hen voor twee weken in bewaring heeft gesteld.