Drugsdealer aangehouden na meerdere meldingen

Drugsdealer aangehouden na meerdere meldingen

Geplaatst op 9 april 2024, om 15:58 uur

LEERDAM – Vorige week vrijdag werd een man gearresteerd in zijn woning aan de Nieuwstraat in Leerdam op verdenking van handel in harddrugs. Naar aanleiding van meerdere anonieme meldingen werd een onderzoek gestart naar de woning, wat resulteerde in de arrestatie van de bewoner op vrijdagmiddag. Tevens werd de woning doorzocht, waarbij naast de harddrugs ook verpakkingsmateriaal en gebruiksvoorwerpen voor drugs werden aangetroffen. Deze items zijn in beslag genomen.

De verdachte zal komende week worden voorgeleid aan de rechter-commissaris en blijft in hechtenis. Criminelen die winst maken door drugshandel denken vaak onaantastbaar te zijn, maar dat is niet het geval. Overheidsinstanties zoals de politie, gemeente, Openbaar Ministerie, woningcorporaties en de Belastingdienst voeren steeds meer onderzoeken uit om deze ernstige vorm van criminaliteit aan te pakken. Door gezamenlijke acties wordt ondermijning bestreden, worden criminele netwerken ontmanteld en wordt de productie van drugs teruggedrongen.

De hulpdiensten blijven zich inzetten voor onderzoek en interventie, samen met partners uit verschillende sectoren.