Scooterrijder rijdt door na aanrijding met voetganger

Scooterrijder rijdt door na aanrijding met voetganger

Geplaatst op 19 maart 2024, om 16:04 uur

BREDA – Een voetganger werd maandagavond aangereden door een scooterrijder, die vervolgens de gewonde achterliet en op de vlucht sloeg. De politie is dringend op zoek naar getuigen en de scooterrijder zelf. Het incident vond plaats rond 19.10 uur op de Karnemelkstraat in Breda, waar de scooter met hoge snelheid reed en tegen een 35-jarige man botste in de Ginnekenstraat. Het slachtoffer werd gewond naar het ziekenhuis gebracht, terwijl de scooterrijder na de val toch doorreed.

Voorafgaand aan de aanrijding was er een achtervolging tussen de politie en een scooterrijder, nadat agenten de scooterrijder een wheelie hadden zien maken en hem daarop een stopteken gaven. Ondanks het stopteken reed de scooterrijder weg en verloren de agenten hem uit het oog op de Nijverheidssingel, waarna ze de achtervolging staakten. Kort daarna werd melding gemaakt van de aanrijding, waarbij wordt vermoed dat dezelfde scooter betrokken was. Het betreft een zwarte Gilera scooter met een gele kentekenplaat.

De politie heeft camerabeelden uit de omgeving veiliggesteld en is op zoek naar getuigen die iets hebben gezien of informatie hebben over de verblijfplaats van de scooter. De scooter zou schade moeten vertonen die overeenkomt met het ongeval.