Ouders ontdekken oefengranaat op veld bij school

Ouders ontdekken oefengranaat op veld bij school

Geplaatst op 19 maart 2024, om 15:43 uur

VUGHT – Op het terrein voor een basisschool aan de Koninginnelaan in Vught werd dinsdag een object ontdekt dat lijkt op een granaat, zo meldt Omroep Brabant. Het betreft een zogenaamd ‘werpgewicht’, dat gebruikt wordt voor het oefenen met het gooien van granaten. Hoewel het object alle kenmerken van een granaat vertoont, wordt het werpgewicht niet gebruikt als explosief. Het werpgewicht heeft een diameter van vuistdikte.

Na de ontdekking werd de omgeving afgezet en werden leerlingen van de school tijdelijk binnen gehouden uit voorzorg, aldus een woordvoerder van de politie. Om 13:45 uur mochten de kinderen naar huis. De granaat, die dateert uit de Tweede Wereldoorlog, werd gevonden bij een boom op het terrein grenzend aan de school.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) werd ingeschakeld om het object te onderzoeken en mee te nemen naar een speciale locatie voor vernietiging. De granaat werd ontdekt door ouders.

Foto’s: Bart Meesters