Kind vermoordt konijnen en cavia’s op kinderboerderij

Kind vermoordt konijnen en cavia’s op kinderboerderij

Geplaatst op 15 maart 2024, om 18:30 uur

HOEK VAN HOLLAND – Op de kinderboerderij in Hoek van Holland heeft een kind maandagmiddag rond 16.00 uur konijnen en cavia’s vermoord. Volgens de beheerder van de kinderboerderij zijn er zeven tot negen konijnen en twee cavia’s gedood. Dat meldt 112maasmedia.

De jongen kwam die dag rond 16.00 uur bij de kinderboerderij aan. Hij liep naar de dieren toe en wurgde ze. Hij werd snel opgemerkt toen iemand de dode dieren zag liggen. Volgens de beheerder van de kinderboerderij toonde de jongen na zijn daad geen enkele emotie.

Buurtbewoners melden dat het om een kind van ongeveer negen jaar oud gaat, terwijl de politie spreekt van een kind van basisschoolleeftijd. Omdat kinderen onder de 12 jaar oud in Nederland niet strafbaar zijn, kan de jongen niet strafrechtelijk vervolgd worden. Hij zal echter wel het zorgtraject ingaan, aldus de politie.

Hoewel een aantal konijnen nog in leven is, zou de jongen hebben gezegd dat hij die konijnen niet te pakken kon krijgen.

Foto: Ter illustratie