Verpleegkundige mishandeld in BovenIJ ziekenhuis

Verpleegkundige mishandeld in BovenIJ ziekenhuis

Geplaatst op 15 maart 2024, om 16:27 uur

AMSTERDAM – De politie heeft donderdagavond een 32-jarige man aangehouden op verdenking van poging doodslag op een verpleegkundige in het BovenIJ ziekenhuis in Amsterdam Noord.

Rond 21.20 uur krijgt de politie een melding van een incident uit het BovenIJ ziekenhuis. Een verpleegkundige zou namelijk worden aangevallen door een man met een steekvoorwerp. Dankzij het snelle optreden van het ziekenhuispersoneel en de beveiliging is de man overmeesterd en raakt de verpleegkundige gelukkig niet ernstig gewond. Vervolgens hebben toegesnelde agenten de verdachte aangehouden. De man was op bezoek in het ziekenhuis, maar weigerde te vertrekken nadat het personeel hem wees op het verstrijken van de bezoektijd. Hier was de man het niet mee eens en ging in discussie. Daarna pakte hij een steekvoorwerp en viel de verpleegkundige aan.

Onacceptabel
Gelukkig is door het snelle handelen van het ziekenhuispersoneel en de beveiliging ernstiger voorkomen. Het incident heeft enorme impact gemaakt op het slachtoffer en het ziekenhuispersoneel. Agressie en geweld tegen hulpverleners is onacceptabel. Hulpverleners hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen hulpverleners wordt niet getolereerd. Aangiftes worden altijd opgenomen, daders worden met prioriteit door het Openbaar Ministerie voor de rechter gebracht, en tegen de daders wordt een driemaal zo hoge straf geëist.