Taakstraf geëist voor dansleraar (61) wegens aanranding

Taakstraf geëist voor dansleraar (61) wegens aanranding

Geplaatst op 1 maart 2024, om 15:21 uur

RIJEN – Het Openbaar Ministerie (OM) eist een werkstraf van 60 uur tegen een 61-jarige man uit Dongen wegens het aanranden van een vrouw aan wie hij eerder les gaf in een dansschool in Rijen. De officier van justitie vroeg wegens gebrek aan bewijs om vrijspraak voor het seksueel misbruiken van een andere minderjarige door de verdachte. “Het is niet wenselijk dat deze man nog langer actief is als dansleraar”, verklaarde de officier

De ontuchtige handelingen met het eerste slachtoffer vonden plaats in het voorjaar van 2004 in de gemeente Gilze Rijen. De vrouw deed echter pas achttien jaar later aangifte bij de politie. Zij en de verdachte kwamen met elkaar in contact omdat de vrouw, samen met haar danspartner, in zijn dansschool kwam om te trainen. Tijdens deze trainingen mengde de verdachte zich en betastte het slachtoffer bij haar borsten, billen en kruis tijdens het dansen. Ook duwde hij zijn geslachtsdeel tegen haar lichaam. De verdachte, die in 2005 veroordeeld werd voor seksueel misbruik van een minderjarige, erkent dat de vrouw de trainingsruimte in zijn dansschool gebruikte, maar ontkent alle beschuldigingen.

Het Openbaar Ministerie is ervan overtuigd dat de verdachte de strafbare feiten wel degelijk heeft gepleegd en eist een werkstraf van zestig uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van één maand. ,,Het is niet wenselijk dat de verdachte nog langer actief is als dansleraar, zowel betaald als onbetaald. Dat signaal had ik heel graag willen afgeven door ook nog een beroepsverbod te eisen. Maar helaas kan dat niet omdat de wetgever dat niet toestond toen de feiten werden gepleegd’’, zegt de officier. Daarmee doelt hij op het feit dat het Wetboek van Strafrecht destijds geen mogelijkheid bood om een beroepsverbod te eisen en op te leggen. De andere aangifte tegen de man uit Dongen komt van een vrouw, die op twaalfjarige leeftijd in de dansschool belandde. Zij verklaarde dat zij na een ochtend les (ze was toen vijftien) werd aangerand door de verdachte in het toilet van de dansschool. De man begon haar te zoenen en dwong het meisje om hem oraal te bevredigen. De dansleraar droeg haar op om te zwijgen over wat er was gebeurd. Nadat het meisje assistente werd van de man hadden de twee vaker seks. Dat ging vanaf haar vijftiende volgens de vrouw vijf jaar door.

De officier van justitie zei vrijdag tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak geen enkele reden te hebben om te twijfelen aan het verhaal van het nu 38-jarige slachtoffer. Maar wegens gebrek aan wettig bewijs vraagt hij de rechtbank in deze zaak om vrijspraak.