40 verwaarloosde honden en 28 overleden katten aangetroffen bij vakantiewoning

40 verwaarloosde honden en 28 overleden katten aangetroffen bij vakantiewoning

Geplaatst op 1 maart 2024, om 15:01 uur

HERKENBOSCH – Dinsdag zijn veertig verwaarloosde honden in beslag genomen bij een vakantiewoning aan de Meinweg in Herkenbosch, meld de politie vrijdagmiddag. Tevens werden 28 kadavers van overleden katten aangetroffen.

Een 61-jarige man en een 63-jarige vrouw uit Geleen zijn aangehouden. Dit duo had eerder al een houdverbod voor honden opgelegd gekregen. Naar aanleiding van dit verbod vond er een her controle plaats, waarbij bleek dat de vakantiewoning ernstig vervuild was en dat er ondanks het houdverbod toch honden en andere dieren aanwezig waren, zonder voldoende water en voer. Hierop zijn de twee personen ter plaatse aangehouden. Ze zijn een dag later vrijgelaten en moeten zich op een later moment voor de rechtbank verantwoorden.

Alle dieren zijn overgebracht naar een opvang locatie waar ze goed worden gehuisvest en (medisch) verzorgd. Twee katten waren in zodanig slechte staat dat ze een dag later zijn overleden.