Politie neemt drugs en geld in beslag bij autocontrole

Politie neemt drugs en geld in beslag bij autocontrole

Geplaatst op 1 maart 2024, om 11:16 uur

BREDA – Op de Graaf Engelbertlaan in Breda controleerden agenten vrijdag twee personen in een voertuig en ontdekten tijdens de inspectie hennep en een aanzienlijk geldbedrag. De bestuurder, een 33-jarige man uit Bergen op Zoom, en de passagier, een 34-jarige vrouw uit Steenbergen, zijn gearresteerd en vastgehouden voor verder onderzoek.

De politieagenten waren rond 01:50 uur op patrouille op de snelweg A16 toen ze een auto opmerkten die ze wilden controleren. Nadat ze het voertuig een stopsignaal gaven, volgde het hen naar de Graaf Engelbertlaan. Bij het openen van het raam roken de agenten onmiddellijk een sterke geur van hennep, wat leidde tot het vermoeden van mogelijke aanwezigheid van hennep in het voertuig. Na het verlaten van de auto door de man en vrouw, inspecteerde de politie het voertuig verder en ontdekten ze een tas gevuld met henneptoppen, evenals een aanzienlijke hoeveelheid contant geld, waarvan vermoed wordt dat het witgewassen is. Witwassen betreft het verdoezelen van de herkomst van illegaal verkregen geld door transacties uit te voeren, vaak afkomstig van criminele activiteiten zoals drugshandel.

Beide verdachten werden onmiddellijk aangehouden, en zowel het geld als de drugs werden in beslag genomen. Daarnaast bleek uit een speekseltest dat de 33-jarige man onder invloed was van verdovende middelen, met een indicatie van gebruik van zowel hennep als cocaïne. Een bloedonderzoek zal meer duidelijkheid verschaffen over de exacte situatie.