Buurt schrikt wakker van explosies

Buurt schrikt wakker van explosies

Geplaatst op 1 maart 2024, om 10:56 uur

BEST/EINDHOVEN – In de nacht van donderdag op vrijdag vonden binnen enkele uren twee explosies plaats, één bij een woning in Best en één bij een huis in Eindhoven. De politie heeft voor beide incidenten een onderzoek gestart. Hoewel er nog veel onduidelijkheid heerst, lijkt er geen verband te zijn tussen de twee zaken.

Rond 1:30 uur werd de bewoner van een woning aan de Pioenroosstraat in Eindhoven opgeschrikt door een harde klap, waardoor een raam uitklapte. Gelukkig raakte de man, die zich dicht bij het raam in zijn woonkamer bevond, niet gewond. Hij heeft de dader nog achtervolgd richting Roostenlaan, maar helaas was deze al te ver weg om te achterhalen. Een duidelijk signalement ontbreekt.

Enkele uren later, rond 4:30 uur, vond een explosie plaats bij een woning aan de Johannes Vermeerstraat in Best. Een raam naast de voordeur werd vernield. Een getuige zag een persoon in donkere kleding weglopen in de richting van de flats tegenover het huis van het slachtoffer. Deze persoon droeg mogelijk een paraplu. Het zou kunnen gaan om de dader of anders wellicht een belangrijke getuige. Personen die zichzelf hierin herkennen worden opgeroepen om zich te melden.

De recherche in het district Eindhoven onderzoekt beide explosies. Op beide locaties heeft de forensische recherche sporenonderzoek verricht. De aard van het gebruikte explosieve materiaal maakt deel uit van het onderzoek, maar het lijkt te gaan om zwaar illegaal vuurwerk. Het motief achter beide incidenten wordt onderzocht, maar er wordt sterk rekening gehouden met conflicten in de relationele sfeer. Op dit moment is er geen enkele aanleiding om aan te nemen dat er een verband bestaat tussen de twee explosies.

Foto’s: Sander van Gils