Bestuurders staan met lekke band langs A12 na negeren rode kruizen

Bestuurders staan met lekke band langs A12 na negeren rode kruizen

Geplaatst op 1 maart 2024, om 14:04 uur

DEN HAAG – Donderdagavond werd een deel van de A12 bij Den Haag urenlang afgesloten nadat ongeveer 200 kilo glas op de weg belandde. Dit gebeurde toen een raamzetter op de snelweg reed, waarbij twee ramen van elk ongeveer 100 kilo per stuk van zijn aanhanger vielen. Dit gebeurde in de bocht van de A4 vanuit Rijswijk naar de A12 richting Zoetermeer.

De fly-over bij knooppunt Prins Clausplein raakte bezaaid met glasscherven, wat een gevaarlijke situatie voor het verkeer veroorzaakte. Ondanks de rode kruizen boven de weg die aangaven dat de weg gesloten was, negeerden meerdere automobilisten de waarschuwingen. Rijkswaterstaat en de politie hebben urenlang gewerkt om het glas op te ruimen, wat resulteerde in verkeersopstoppingen en vertragingen voor weggebruikers. De weg werd pas om 22.00 uur heropend. De bestuurder van het voertuig dat de aanhanger vervoerde, werd door de politie meegenomen voor verhoor omdat er twijfels waren over zijn rijbewijs. Daarnaast zijn ongeveer dertig automobilisten beboet omdat ze de rode kruizen negeerden.

Momenteel is nog niet duidelijk hoeveel automobilisten schade hebben geleden aan hun voertuigen als gevolg van het incident.

Foto: Ter illusie