Grote drugsvangst na confrontatie met vluchtende verdachte

Grote drugsvangst na confrontatie met vluchtende verdachte

Geplaatst op 29 februari 2024, om 17:21 uur

EINDHOVEN – Op zaterdag rond 22.45 uur belde een politieagent die op weg was naar huis na zijn middagdienst de politie. Hij had een personenauto in Eindhoven opgemerkt die verschillende verkeersovertredingen beging en mogelijk door een onder invloed zijnde bestuurder werd gereden. De eigenaar van het kenteken bleek thuis te zijn in Helmond.

Bij het politiebureau in Helmond troffen agenten de bewuste auto aan. Na controle bleek de bestuurder positief te testen op cocaïne en cannabis, waarop hij werd gearresteerd. Bij het fouilleren vonden ze een geldbedrag van ongeveer 500 euro en een hoeveelheid hennep, hasj en cocaïne voor eigen gebruik. Bloed werd afgenomen door een verpleegkundige voor verdere analyse. Hoewel de verdachte aanvankelijk werd vrijgelaten, werd hij later weer bij zijn auto aangetroffen. Bij het doorzoeken van het voertuig ontdekten ze meerdere verborgen compartimenten met een aanzienlijke hoeveelheid verdovende middelen. Toen de verdachte hiermee werd geconfronteerd, sloeg hij op de vlucht. De politie nam diverse telefoons, de auto, het geld en de drugs in beslag en kreeg toestemming voor een buiten heterdaad aanhouding van de verdachte. De verdachte meldde zichzelf afgelopen maandag op het politiebureau van Helmond.

Hij werd opnieuw in hechtenis genomen en in verzekering gesteld voor verder onderzoek door het Teamrecherche Peelland. De verdachte is inmiddels vrijgelaten en het onderzoek loopt nog steeds. De verdovende middelen zijn getest door het teamrecherche en bleken positief voor cocaïne. De aangetroffen hoeveelheid cocaïne heeft een straatwaarde van ongeveer 4.500 euro.

Foto’s: Politie Helmond