Een husky met een missie: Presley’s training als hulphond

Een husky met een missie: Presley’s training als hulphond

Geplaatst op 29 februari 2024, om 12:36 uur

BREUGEL – In Breugel zal Petry van Maasakkers, een 23-jarige inwoonster, binnenkort de eerste persoon in Nederland zijn die een hulphond van het Husky-type ontvangt. Presley, een Pomsky (een mix van een Pomeriaan en een Husky), wordt momenteel getraind door het team van Teamdogs om Petry te ondersteunen bij haar dagelijkse worsteling tegen angststoornissen. Meestal worden Labradors of Golden Retrievers voor dit doel opgeleid.

“Sinds mijn 15e heeft mijn angststoornis mijn leven aanzienlijk beïnvloed. Zelfs eenvoudige taken zoals boodschappen doen kunnen enorm moeilijk zijn,” legt Petry uit. “Ik hoop dat Presley me meer vrijheid en zelfstandigheid kan geven en me kan helpen weer van het leven te genieten.” Helaas worden de kosten voor de training van Presley momenteel niet gedekt. Daarom is Petry een crowdfundingsactie gestart om het benodigde bedrag op te halen voor de training van Presley. “Ondanks dat mijn ziekte niet zichtbaar is, is het wel een serieuze aandoening,” vervolgt Petry. “Ik hoop dat door mijn stoornis openbaar te maken, er meer begrip zal komen in de samenleving. Het is belangrijk om te onthouden dat je niet altijd aan iemands uiterlijk kunt zien wat ze doormaken.”

Petry benadrukt ook het belang van acceptatie wanneer ze met Presley in het openbaar verschijnt. “Ik hoop dat mensen begrijpen dat het hebben van een hulphond een noodzaak is, zelfs als het niet meteen duidelijk is waarom. Je weet nooit wat iemand doormaakt,” voegt ze toe. Iedereen die wil bijdragen aan het realiseren van Presley als hulphond voor Petry kan doneren via de crowdfundingpagina: https://www.gofundme.com/f/jjkmk2-hulphond-voor-petry .