8 jaar cel en TBS voor dodelijke aanrijding op ouder echtpaar

8 jaar cel en TBS voor dodelijke aanrijding op ouder echtpaar

Geplaatst op 29 februari 2024, om 12:18 uur

ROTTERDAM – Het Openbaar Ministerie heeft donderdag gepleit voor 8 jaar gevangenisstraf, TBS met dwangverpleging en een rijverbod van 10 jaar voor een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij wordt ervan verdacht een ouder stel van 79 en 74 jaar op 3 september 2023 doodgereden te hebben op de Maasboulevard in Rotterdam.

Het echtpaar stak bij een zebrapad over toen zij groen licht hadden. De verdachte, onder invloed van alcohol en drugs na een conflict met zijn moeder, reed met zeer hoge snelheid en maakte levensgevaarlijke manoeuvres. Hij raasde met ruim 100 km/u over de Maasboulevard waar 50 km/u is toegestaan.

De verdachte vluchtte na het incident maar werd later gearresteerd en bekende de bestuurder te zijn. Het Pieter Baan Centrum rapporteerde zijn persoonlijkheidsstoornis en zware verslaving. De officier van justitie benadrukte dat naast de gevangenisstraf en TBS-behandeling, de bescherming van de samenleving tegen herhaling cruciaal is, en sprak zijn medeleven uit voor de nabestaanden.