83-jarige man zwaar mishandeld tijdens avondwandeling met zijn hond

83-jarige man zwaar mishandeld tijdens avondwandeling met zijn hond

Geplaatst op 29 februari 2024, om 13:00 uur

WINSCHOTEN – De politie Oldambt meldt via Facebook dat zaterdagavond een 83-jarige man ernstig mishandeld is aan de Vondellaan in Winschoten.

Het voorval vond plaats tussen 22:30 en 23:00 uur toen de man zijn hond uitliet. Plotseling werden hij en zijn hond geconfronteerd met twee mannen die in een hevige ruzie leken verwikkeld te zijn. Een van de mannen reed op een fiets, terwijl de andere op korte afstand achter het latere slachtoffer aanliep. Om redenen die nog onduidelijk zijn, werd de 83-jarige man tegen zijn hoofd geslagen, waardoor hij bewusteloos op de grond belandde. De ernst van de aanval resulteerde in meerdere verwondingen, waardoor de man met spoed in het ziekenhuis moest worden behandeld.

Volgens getuigen zou de dader een man van ongeveer 35 jaar oud zijn geweest, met een lengte van ongeveer 1.80 meter en een slank postuur. Hij werd gezien met een donkere muts op zijn hoofd. De politie doet een dringend beroep op het publiek voor hulp bij het onderzoek naar deze laffe aanval. Als u informatie heeft die kan bijdragen aan het oplossen van deze zaak, wordt u verzocht contact op te nemen met het politiebureau in Winschoten via 0900-8844.