Politie zoekt getuigen na poging beroving met vuurwapen

Politie zoekt getuigen na poging beroving met vuurwapen

Geplaatst op 29 februari 2024, om 13:25 uur

AMSTERDAM – Woensdag heeft een verdachte geprobeerd een man zijn telefoon te ontnemen tijdens een koopafspraak aan de Claus van Amsbergstraat in Amsterdam-Zuidoost. Hierbij is het slachtoffer geslagen met een vuurwapen, wat resulteerde in letsel. De recherche onderzoekt de zaak en roept getuigen op om zich te melden.

Rond 20.00 uur had het slachtoffer een afspraak met een potentiële koper van zijn mobiele telefoon. Op de hoek van de Bijlmerdreef en de Claus van Amsbergstraat ontmoetten ze elkaar, waarna de mogelijke koper in de auto van het slachtoffer stapte. Ze reden vervolgens de Claus van Amsbergstraat in en stopten aan de kant van de weg. Nadat het slachtoffer de telefoon toonde, trok de vermeende koper plotseling een vuurwapen en richtte dit op het slachtoffer. Er ontstond een worsteling waarbij het slachtoffer gewond raakte door een harde klap met het vuurwapen op zijn hoofd. Tijdens het gevecht slaagde de verkoper erin om met de auto weg te rijden. Bij de t-splitsing van de Claus van Amsbergstraat en de Martin Ennalsstraat sprong de verdachte – zonder buit – uit de rijdende auto, waarna hij spoorloos verdween.

Het signalement van de verdachte luidt als volgt:

De verdachte wordt omschreven als iemand met een licht getinte huidskleur, een lengte tussen 190cm en 195cm, een leeftijd tussen 22 en 25 jaar, een mollig postuur, zwart haar, gekleed in een donkere jas, een lichte spijkerbroek en witte sneakers. Daarnaast wordt er vermeld dat de verdachte een Surinaams/Antilliaans accent heeft. Ondanks de inzet van agenten ter plaatse werd de verdachte niet meer aangetroffen. De recherche en forensische experts zijn direct gestart met een onderzoek.