Vrachtwagen verliest lading op spoor, hinder voor weg- en treinverkeer in Zwolle

Vrachtwagen verliest lading op spoor, hinder voor weg- en treinverkeer in Zwolle

Geplaatst op 27 februari 2024, om 09:40 uur

ZWOLLE – Een vrachtwagen geladen met schroot kantelde dinsdagochtend op de Nieuwe Veerallee in Zwolle, waardoor de weg versperd raakte. De treindienst van en naar Kampen werd eveneens ontregeld omdat het oud ijzer op de rails terechtkwam.

De exacte toedracht van het ongeval is nog niet bekend. De container viel om in een bocht van de aanhanger en beschadigde daarbij de spoorwegboom. De treindienst richting Kampen blijft minstens tot 12:00 uur verstoord, zoals gemeld door Keolis. Om het reizigersverkeer toch te faciliteren, zullen bussen worden ingezet tussen Kampen en Zwolle.

Niemand raakte gewond bij het incident. Prorail heeft aangekondigd dat de overweg beschadigd is en dat zij zich inzetten om de treindienst zo snel mogelijk te hervatten. Busvervoerder EBS meldt dat de bussen 301 (Dedemsvaart-Nunspeet) en 304 (Apeldoorn-Zwolle) een alternatieve route zullen volgen.

Foto’s: Persbureau Heitink