Man krijgt 6 jaar cel voor bezit van grote hoeveelheden drugs

Man krijgt 6 jaar cel voor bezit van grote hoeveelheden drugs

Geplaatst op 27 februari 2024, om 09:37 uur

LANDGRAAF – Een 42-jarige man uit Landgraaf is door de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 jaar en een geldboete van 25.000 euro vanwege de aanwezigheid van aanzienlijke hoeveelheden hard- en softdrugs in zijn woning en een bijbehorende loods. Het betrof onder andere bijna 70 kilo cocaïne en 28 kilo hasjiesj.

In hetzelfde proces werden ook drie andere mannen gearresteerd en veroordeeld voor het gezamenlijk in bezit hebben van ruim 62 kilo cocaïne met de hoofdverdachte. Een van hen kreeg een jeugddetentie van 24 maanden opgelegd, terwijl de andere twee een gevangenisstraf van 5 jaar en een geldboete van 25.000 euro kregen. De politie kwam de drugs en andere materialen op 23 maart 2022 op het spoor nadat er bij de woning van de 42-jarige verdachte was geschoten door een nog onbekende dader. De rechtbank concludeert dat de schutter hoogstwaarschijnlijk kwam om te stelen.

De rechtbank houdt de 42-jarige verdachte verantwoordelijk voor het bezit van materiaal dat gebruikt kan worden voor de productie van synthetische drugs. Veel van deze stoffen en apparatuur werden gevonden in een garagebox op het terrein van de verdachte, waaronder au-bain-mariebakken, reactievaten, waterstofgasflessen, caustic soda, amfetamine-olie en BMK. De verdachte beweerde dat hij de garagebox had verhuurd aan iemand anders en niets afwist van deze spullen, maar de rechtbank hechtte hier geen geloof aan, mede vanwege belastende correspondentie die bij hem werd aangetroffen over de productie en handel in grondstoffen voor synthetische drugs.