Ouders van overleden baby aangehouden, politie doet onderzoek naar doodsoorzaak

Ouders van overleden baby aangehouden, politie doet onderzoek naar doodsoorzaak

Geplaatst op 27 februari 2024, om 10:10 uur

HELVOIRT – De ouders(34 en 39jaar) van de baby die maandagavond in Helvoirt overleed, zijn diezelfde avond aangehouden, zo heeft de politie dinsdag aan Brabant Dagblad gemeld. Ze worden beschouwd als verdachten in een onderzoek naar de doodsoorzaak van het kindje.

Ondanks reanimatiepogingen van de overbuurvrouw en hulpverleners in een woning aan de Schoorstraat, kon het leven van de baby niet worden gered. De vader van het kind belde direct 112 toen zich complicaties voordeden. Op dit moment is nog niet duidelijk wat er precies met het kind is gebeurd. De politie is onmiddellijk na het overlijden gestart met een onderzoek.

Hoewel het niet gebruikelijk is om direct uitgebreid recherchewerk te verrichten, kan de politie op dit moment geen details verstrekken over de specifieke aanleiding voor dit onderzoek. “Bij de aanvang van een onderzoek kijken we al snel naar de directe omgeving. Daarom hebben we de ouders als verdachten aangemerkt,” aldus de woordvoerder van de politie aan Brabant Dagblad.