Twee mannen aangehouden na gijzeling

Twee mannen aangehouden na gijzeling

Geplaatst op 27 februari 2024, om 19:11 uur

AMERSFOORT – Maandag vond er aan de Argonweg een gijzeling plaats waarbij twee personen betrokken waren in een bedrijfspand. De politie slaagde erin een van de gegijzelden te bevrijden, waarna direct een onderzoek door de recherche werd gestart om de omstandigheden te achterhalen. Inmiddels zijn twee verdachten gearresteerd.

Omstreeks 11:20 uur ontving de politie een melding van een persoon die aangaf dat er een gijzeling plaatsvond in een bedrijfspand aan de Argonweg in Amersfoort. Deze melder was zelf eerder gegijzeld maar wist te ontsnappen. Met de hulp van diverse diensten, waaronder de DSI en het arrestatieteam, kon de gijzeling beëindigd worden.

De aanleiding lijkt te liggen in een conflict tussen meerdere personen, waar de recherche momenteel onderzoek naar doet. Twee verdachten zijn inmiddels aangehouden: een 27-jarige man uit Soest en een 32-jarige man uit Amersfoort.