Politiestudent aangehouden voor bezit verdovende middelen

Politiestudent aangehouden voor bezit verdovende middelen

Geplaatst op 27 februari 2024, om 19:31 uur

ROTTERDAM – Woensdagavond heeft de politie een politiestudent uit Hardinxveld-Giessendam gearresteerd op verdenking van het bezit van verdovende middelen en witwassen.

De aanhouding vond plaats in Oost-Nederland. De politiestudent is onmiddellijk geschorst en er is een disciplinair onderzoek tegen hem ingesteld. Daarnaast is het Openbaar Ministerie Oost-Nederland begonnen met een strafrechtelijk onderzoek.

In het kader van het onderzoek heeft de politie de woning van de verdachte doorzocht, waar vermoedelijk verdovende middelen zijn aangetroffen. De hoeveelheid wordt nog onderzocht. Op basis van de Wet Damocles heeft de burgemeester van Hardinxveld-Giessendam besloten om de woning te sluiten. De verdachte zal worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.