Drugsafval op professionele wijze mogelijk langere tijd gedumpt in bosperceel

Drugsafval op professionele wijze mogelijk langere tijd gedumpt in bosperceel

Geplaatst op 27 februari 2024, om 18:51 uur

AARLE RIXTEL – In Aarle-Rixtel is op een georganiseerde en zorgvuldige wijze drugsafval gedumpt. Op het terrein van een bedrijf werd een aanzienlijke hoeveelheid jerrycans en vaten aangetroffen, gevuld met chemisch afval.

Uit onderzoek van de brandweer blijkt dat het hoogstwaarschijnlijk afkomstig is van een drugslaboratorium, verklaart de politie. De aangetroffen vaten bevatten zuren en vervuild aceton, en waren verborgen onder een zeil en takken in een afgelegen hoek van het terrein, kennelijk om niet opgemerkt te worden. Een getuige heeft gemeld dat het drugsafval vermoedelijk onopgemerkt in een nabijgelegen bosperceel is gedumpt. De omvang en duur van deze illegale lozingen moeten nog worden onderzocht, maar het aangrenzende bosperceel, gelegen tussen het terrein en een sportcomplex met voetbal- en tennisvelden, zou mogelijk ernstig zijn vervuild.

In samenwerking met de gemeente heeft de politie een bestuursrechtelijk onderzoek gestart, waarbij de eigenaar van het terrein waar het afval werd aangetroffen als verdachte wordt beschouwd. De milieudienst is ingeschakeld om het drugsafval op een veilige manier te verwijderen.