Vader herkent zoon en medeverdachte van 14 jaar na straatroof

Vader herkent zoon en medeverdachte van 14 jaar na straatroof

Geplaatst op 23 februari 2024, om 16:10 uur

UTRECHT – Op een woensdag liep een 50-jarige vrouw door een park in de buurt van de Vecht in Utrecht, ter hoogte van het Nijenrodeplantsoen. Ze werd beroofd onder dreiging van een groot mes. Na onderzoek van de recherche bleek dat mogelijk twee 14-jarige jongens betrokken waren bij de straatroof. De straatroof werd tweemaal uitgezonden in het regionale opsporingsprogramma Bureau Hengeveld. De eerste keer werden de verdachten onherkenbaar in beeld gebracht vanwege hun vermoedelijke minderjarigheid, maar ze meldden zich niet. Op woensdag 7 februari werden de jongens opnieuw getoond, dit keer herkenbaar, en met succes.

Op donderdag 8 februari meldde de vader van een van de jongens zich, nadat hij zijn zoon herkende op de beelden. Op basis van tips bij de wijkagent en de melding van de vader werd ook snel de identiteit van de tweede verdachte vastgesteld. Beiden zijn 14-jarige jongens uit Utrecht. De recherche nam direct gegevensdragers van de verdachten in beslag voor onderzoek.

De twee jongens worden verdacht van beroving en het pinnen met de gestolen pas van de 50-jarige vrouw. Ze zijn ontboden om zich te melden en zijn door de recherche verhoord. Het onderzoek wordt voortgezet en de verdachten zullen zich later mogelijk moeten verantwoorden voor de rechter.