Brandbom veroorzaakt schade bij woning

Brandbom veroorzaakt schade bij woning

Geplaatst op 23 februari 2024, om 11:22 uur

OSSENDRECHT/BERGEN OP ZOOM – Donderdag op vrijdagnacht heeft een brandbom schade veroorzaakt bij de voordeur van een woning aan de Pottenbergen in Ossendrecht. De bewoonster heeft aangifte gedaan. De recherche onderzoekt een vergelijkbaar incident dat zich eerder die nacht heeft voorgedaan op een adres in Bergen op Zoom.

De politie kreeg vrijdag rond 00.45 uur melding van de brandbom bij de woning aan de Pottenbergen. Eenheid van de Koninklijke Marechaussee is ter plaatse gekomen. De brand was uit, aangezien de bewoonster het vuur had geblust met een emmer water. Er hing echter nog een benzinelucht en het glas van de ruit van de voordeur lag versplinterd op de grond. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld en uit camerabeelden blijkt dat minstens één persoon met een bivakmuts betrokken was en na het afsteken van de bom richting de Schapendreef rende.

In Bergen op Zoom werd dezelfde nacht rond 01.15 uur ook een brandbom tegen de voordeur van een woning aan het Narcissenveld gegooid, maar hierbij werd geen schade gemeld. De politie onderzoekt mogelijke verbanden tussen beide incidenten.